Печать
Категория: Дети 5
Просмотров: 1241

Дитяче взуття, особливо перше взуття для малюків, які тільки починають ходити, дуже важливе для розвитку стопи дитини. Як правильно вибрати дитяче взуття? Ми побували на у кращому інтернет магазині "Чебурашка" https://chebyrashka.com.ua/dityache-vzuttya/dityache-sportivne-vzuttya, і за допомогою консультантів цього магазину постараємося відповісти на питання молодих мам.

В Україні щорічно виробляється близько 50 млн. Пар взуття, в тому числі дитячої близько 10 млн пар взуття, з них шкіряною - 7 млн. При цьому ємність дитячого взуттєвого ринку країни - близько 150 млн пар.

Дитяче взуття

Понад 70% дітей до 7-8 років мають плоскостопість, а до кінця пубертатного віку цей відсоток тільки збільшується. У зв'язку з цим, щоб уникнути погіршення ситуації і хвороби ніг, фахівці рекомендують ставитися уважно до вибору взуття.

Взуття не повинне бути тісним, вузьким, великого розміру, «на виріст». Нога зростає швидко. У 2-3 роки стопа збільшується в середньому на 2-3 розміри в рік, в дошкільному віці зростання злегка сповільнюється - збільшується на 2 розміри в рік, у дітей в початковій школі нога стає більше на 1-2 розміри в рік. У зв'язку з цим в дитячому віці стопу треба вимірювати кожні 3-4 місяці, щоб не упустити її зростання.

Поради щодо вибору взуття для дітей

У малюків нога пухка, стопа захищена жирової подушечкою, вони не відчувають неприємних відчуття і навіть біль від тісного взуття, при цьому кістки можуть деформуватися.

Як дізнатися розмір ноги

Щоб точно дізнатися розмір дитини і правильно підібрати взуття, ніжку можна виміряти ниткою від великого пальця ноги до п'яти, а потім нитку прикласти до лінійки або обвести стопу олівцем на папері і вирізати контур.

Взуття для дітей повинна бути виключно з натуральних матеріалів. Носок - просторий, широкий і круглий, пальці не повинні впритул прилягати одне до одного, дитина повинна мати можливість ворушити пальцями. Стопа дитини має форму віяла і пальчики для припливу крові повинні ворушитися.

Для фіксування голеностопа задник повинен бути жорстким. Для максимально правильного формування ноги, щоб по можливості виключити плоскостопість, повинен бути супінатор, розташований виключно під склепінням стопи. Підошва повинна легко гнутися рівно посередині, по лінії перегину стопи, але при цьому бути не надто тонкою - інакше дискомфорту не уникнути.

Дитяче взуття: купити правильно

Взуття приміряти бажано в другій половині дня, коли нога набрякає і збільшується через припливу крові. Купквати зручно в магазині "Чебурашка" тут: https://chebyrashka.com.ua/dityache-vzuttya/dityache-litnie-vzuttya Будь-які туфлі або черевички слід підбирати з невеликим запасом, приблизно в півсантиметра. Зимове взуття повинне бути вільним: порожній простір створює ефект парника.

Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter