Печать
Категория: Интересное 9
Просмотров: 1375

Експертна оцінка земельної ділянки – визначення вартості землі

Земля – це безцінний скарб, що отримала людина від матінки природи. І саме експертна оцінка земельної ділянки аргументовано і розумно пояснює її ринкову вартість. Грошова оцінка землі важлива для багатьох сьогоднішніх операцій. Вона допомагає взаємодіяти бізнесу, громадянам і державі, регулює їхні взаємовідносини, що стосуються землі.

Наприклад, Ви вирішили отримати в оренду ділянку для ведення особистого селянського господарства чи сільськогосподарського товарного виробництва. А для укладення такого договору Вам необхідна оценка имущества. Або ви оформлюєте право власності чи узаконюєте забудову, будівлю, споруду тощо, що розташована на вашому угідді. Ви продаєте нерухоме майно, а для цього потрібно звернутися до нотаріуса. Сьогодні всі нотаріальні операції, що стосуються нерухомості, потребується обов’язкової наявності звіту про експертну грошову оцінку.

Експертна оцінка землі визначається методом порівняння

Сьогодні в Україні експертна оценка земли визначається методом порівняння. Таким методом вона визначається в більшості сучасних країн. Чому так? Тому, що саме цей підхід відображає ринкову вартість майна в певний проміжок часу. Ситуація на ринку нерухомого майна змінюється щодня, а тому метод порівняння дає змогу визначати оцінку саме на період терміном в шість місяців.

Метод порівняння полягає в тому, що експерт підбирає певну кількість об’єктів продажу, що матимуть ідентичне цільове призначення, а також подібне місце розташування. Також мають бути проведені поправки на наявність інженерних комунікацій, асфальтованого покриття, ухил, рельєф поверхні, торг та площу, а також інші фактори.

Про те, скільки коштує така послуга, читайте в статті «Експертного центру».

Існує три найбільш поширених типи земельних ділянок

Існує три найбільше поширених види земельних ділянок! Експертна оцінка виділяє їх за таким цільовим призначенням:

Існує ще безліч інших земельних угідь, але вони зустрічаються дуже рідко на ринку такого типу нерухомості.

Про те, як проводиться експертна оцінка нерухомості (квартир, житлових будинок і ділянок) https://www.khoriv.kiev.ua/nezavisimaya-ocenka/ocenka-zemli/ читайте тут, на сайті компанії «Хорив».

Если заметили ошибку, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter